Pravni fakultet Univerziteta Union u Beogradu Vas poziva da uzmete učešće u UniSAFE onlajn istraživanju o rodno zasnovanom nasilju.

Poštovani studenti, drage kolege,

Ovim putem Vas pozivanom da uzmete učešće u UniSAFE anketi koja ima za cilj bolje razumevanje široke rasprostranjenosti rodno zasnovanog nasilja u istraživačkim organizacijama i na univerzitetima.

Rodno zasnovano nasilje je nasilje usmereno prema osobi zbog njenog pola ili nasilje koje nesrazmerno pogađa osobe određenog pola. Ono nije ograničeno na nasilje nad ženama i može uticati na sve ljude.

Vaše učešće u anketi biće anonimno. Biće potrebno oko 20 minuta da date odgovore na ponuđena pitanja.

Istraživački tim UniSAFE pozdravlja odgovore svih polova i svih zaposlenih i studenata.

Pravni fakultet Univerziteta Union u Beogradu sarađuje sa projektom UniSAFE. UniSAFE je istraživački projekat koji finansira EU i koji ima za cilj iskorenjivanje rodno zasnovanog nasilja iz istraživačkog sektora. Rezultati ankete će biti kombinovani sa kvalitativnim dokazima studije dizajnirane na više nivoa i prevedeni u operativne alate za istraživačke organizacije i kreatore politika. Preko 45 univerziteta i istraživačkih organizacija iz 15 evropskih zemalja učestvuje u UniSAFE istraživanju – najvećem te vrste u Evropi u sektoru istraživanja.

Istraživanje na Univerzitetu Union biće sprovedeno u periodu od 14. mart do 10. aprila 2022. godine.

Bez obzira da li ste i sami iskusili rodno zasnovano nasilje ili ne, Vaše učešće će doprineti stvaranju čvrstih i merljivih dokaza o sveprisutnom i često nedovoljno prijavljivanom pitanju nasilja u akademskim krugovima i istraživanjima.

UniSAFE prepoznaje ličnu i osetljivu prirodu ovog istraživanja i stavlja etiku u prvi plan svojih aktivnosti. Svi podaci prikupljeni putem ove ankete su potpuno anonimni, bez mogućnosti ponovne identifikacije pojedinaca, i obrađena na način kako bi se isključilo bilo kakvo potencijalno kršenje poverljivosti. Pravni fakultet Univerziteta Union će imati pristup samo anonimnim institucionalnim podacima.

Podelite svoje iskustvo o rodno zasnovanom nasilju učestvujući u UniSAFE anketi!

Pomozite da dokazi koji su prikupljeni budu merljivi!

Za više informacija o projektu UniSAFE posetite veb stranicu: https://unisafe-gbv.eu.

Hvala vam što pomažete UniSAFE-u u iskorenjivanju rodno zasnovanog nasilja sa univerziteta i istraživačkih organizacija!

Srdačan pozdrav,
Nikola Kovačević
asistent
Pravni fakultet Univerziteta Union u Beogradu