Pozivaju se studenti osnovnih, master i doktorskih studija da uzmu učešće u šestom nagradnom konkursu fonda „Svetlane Đurđević Lukić“ iz oblasti ljudske bezbednosti i dostave svoje radove do 30. septembra 2022. godine. 

Ovogodišnji nagradni konkurs ima pet tema: Lako i malokalibarsko oružje (SALW – Small arms and light weapons), Zaštita podataka o ličnosti,  Klimatske promene i ljudska bezbednost, Oružani konflikti i migracije i Energetska bezbednost. Više informacija o temama dostupno je u tekstu konkursa u prilogu i na našem sajtu.

Nagradni konkurs organizuje Centar za istraživanje javnih politika (CENTAR) iz Beograda. U cilju što šire informisanosti studenata molimo Vas da, u okviru svojih mogućnosti, prosledite ovo pismo na elektronske adrese studenata Vašeg fakulteta i tako podržite ovaj konkurs.

Dva najbolja rada biće i novčano nagrađena u vidu stipendije. Student/studentkinja čiji rad bude izabran za najbolji dobiće tromesečnu stipendiju u visini od 33.000 dinara odnosno po 11.000 dinara tokom tri meseca. Drugi najbolji rad biće nagrađen dvomesečnom stipendijom od ukupno 22.000 dinara odnosno 2 puta po 11.000 dinara mesečno.

U priloženom dokumentu nalaze se svi detalji i potrebne informacije o načinu konkurisanja, uslovima i kriterijumima na osnovu kojih će biti sproveden celokupan konkursni proces. Za sve dodatne informacije možete da nas kontaktirate na konkurs@publicpolicy.rs ili potražite informacije na sajtu www.publicpolicy.rs i Facebook stranici @PublicPolicyRS.

Poziv