In memoriam

Dragana Kovačević – Gaga
11.3.1962. – 21.4.2023.

Dragana Kovačević rođena je u Peći 11. marta 1962. godine u porodici prosvetnih radnika. Osnovnu školu završila je u Klini, a srednju školu u Beogradu na Pedagoškoj akademiji za obrazovanje vaspitača gde je nastavila studije.

Odrastala je sa dva brata u tradicionalnoj porodici što je ostavilo dubok trag na njeno vaspitanje i određivanje moralnih vrednosti.

Gagu sam upoznao početkom devedesetih godina kada je radila u administraciji Privrednog suda u Beogradu. Nisi mogao da je ne zapaziš. Odskakala je od drugih zaposlenih profesionalnošću, ljubaznošću, opštim obrazovanjem, a bogami i izgledom.

Kada sam sa grupom kolega pravio advokatsku kancelariju naš jednoglasni odabir bio je Dragana. Slobodno mogu reći da je bila stub advokatske kancelarije.

U to vreme sam pravio planove o osnivanju pravnog fakulteta. Sve molbe, ugovore, zahteve prema državnim organima Dragana je pripremala samnom te je i pre nastanka Fakulteta bila nezamenjljivi stub. Radni odnos na Fakultetu zasnovala je 1.12.2002. godine gde je radila sve do smrti.

Život nije bio uvek fer prema Dragani. Nesebično se davala porodici, prijateljima i poslu ali odgovor nije bio ni približno adekvatan.

Diskretna u ophođenu, odana, poslovno profesionalna ali uvek srdačna.

Draga naša Gago, svi koji su te upoznali, siguran sam da će te pamtiti po lepom i dobrom. Ja svakako.

Nebojša Šarkić
U Beogradu, 17.5.2023. godine