Luka Prelević je stekao zvanje mastera u oblasti međunarodnog menadžmenta na zajedničkim akademskim master studijama na Univerzitetu Bocconi i univerzitetu u Kelnu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta UNION u Beogradu, gde mu je dva puta bila dodeljena stipendija koju dobijaju tri studentkinje ili studenta sa najvišom prosečnom ocenom u generaciji i bio je student koji je najbrže završio osnovne studije u istoriji Univerziteta.

Trenutno je konsultant u kompaniji McKinsey – najvećoj konsultantskoj kući na svetu, u kojoj je pomogao osnivanje njene beogradske kancelarije. U okviru McKinsey-a Luka je radio po celom svetu, uključujući i Singapur, Koreju, Južnu Afriku, Hong Kong, SAD, Maleziju, Italiju, Nemačku, Veliku Britaniju, Francusku i druge zemlje.

Luka je takođe suosnivač Inspiron Solutions – kompanije za razvoj softvera i autsorsing, i Energy Premier – platforme za trgovinu električnom energijom.

Prethodno, Luka je položio pravosudni ispit i radio je kao advokat u Advokatskoj kancelariji “Božo Prelević”, a radio je i za: LEX League of Experts NGO, Merrill Lynch, AT Kearney i Henkel.

Luka je pobednik GESS-a, Minhen, Nemačka – najvećeg evropskog takmičenja u socijalnom preduzetništvu. Pored toga, tokom studija bio je suosnivač Cuora Consulting–a, udruženja studenata koje pruža besplatne konsultantske usluge nevladinim organizacijama, a koje se nedavno proširilo i obuhvata nekoliko univerziteta.