Na Pravnom fakultetu u Beogradu, u subotu 10.12.2022. godine održana je godišnja skupština Udruženja pravnika Srbije. Od 207 pozvanih, na Skupštini je učestvovalo 130 članova.

Skupštinu je otvorio Ratomir Slijepčević, a predsedavao Milan Vučetić, članovi Izvršnog odbora.

Na Skupštini je usvojen Izveštaj o radu, u kome je posebno istaknuto uspešno organizovanje jubilarnog 25. savetovanja – „Budvanski pravnički dani” u junu 2022. godine, kao i Međunarodne konferencije o sprovođenju Aneksa „G” Bečkog sporazuma o pitanjima sukcesije SFRJ.

Konstatovano je da su sve aktivnosti bile motivisane što doslednijem ostvarivanju statutarnih ciljeva Udruženja.

Usvojen je i program raznovrsnih i značajnih aktivnosti za 2023. godinu, koji će biti objavljen i na sajtu Udruženja, a koji je prezentirao član Izvršnog odbora docent dr. Goran Milojević.

Prihvaćen je predlog profesora Nebojše Šarkića da se u gradovima i opštinama Srbije inicira osnivanje društva pravnika u okviru Uruženja i usvoji novi Statut Udruženja pravnika Srbije.

Za Predsednika Udruženja, sa jednogodišnjim mandatom, jednoglasno je izabran prof. dr Nebojša Šarkić.

Skupština je odala posebno priznanje profesoru Miodragu Orliću, počasnom predsedniku Udruženja za izuzetan višedecenijski doprinos u afirmaciji i ostvarenju ciljeva Udruženja pravnika Srbije, koje u sledećoj godini slavi 75 leta svoga postojanja.

Tekst objavljen u časopisu “Savremena uprava i pravosuđe”