Правни факултет Универзитета Унион Београд има задовољство да обзнани оснивање Форума за међународно и упоредно право, своје нове платформе за академску дебату. Кроз овај форум, ПФУУБ жели да подржи и олакша размену идеја које се тичу тема међународног и упоредног права. Рад Форума ће заснивати на четири основне програма: (1) гостујућа предавања, (2) студентске радионице, (3) научни скупови и (4) обогаћивање фонда Библиотеке ПФУУБ.

Гостујућа предавања

Студентске радионице

У школској 2021/2022. години, Форум ће организовати двомесечну студентски радионицу о транзиционој правди, која пружа студентима могућност усавршавања на ову тему, укључујући и правничке вештине релеватне за аргументовање, критичко сагледвање и презентацију идеја. Радионица ће се одржавати у новембру и децембру 2021.

Рад радионице је подржао УНДП и Влада Уједињеног Краљевства.

Више детаља овде.

Научни скупови

Од 25-26. марта 2022. године, Форум организује научну конференцију за младе истраживаче на тему “Between National and International – Contemporary Challenges and Prospects”

Конференција је искључиво намењена младим истраживачима – студентима последипломских и последокторских студија и доцентима – у жели да се им пружи посебну прилику да представе своје радове и на њих добију релеватне коментре, као и да им олакша укључивање у академску заједницу.

Уводну реч ће имати професори Стивен Ратнер, с Правног факултета Униерзитета у Мичигену, и Марко Милановић, с Правног факултета Универзитета у Нотингему.

Више детаља о конференцији овде.

Обогаћивање библиотечког фонда ПФУУБ

Форум стреми да обогати колекцију књига Бибилотеке ПФУУБ из области међународног и упоредног права. Кроз великодушну УНДП Србија и Владе Уједињеног Краљевства набављено је нових 25 наслова, које ће користити полазници студентске радионице о транзиционој правди, али ће они бити доступне и осталим наставницима, студентима и јавности у Бибилотеци ПФУУБ.